Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Βιογραφικό - CV

Θεοχάρης  Αγγελίδης
Δικηγόρος
Διδασκάλου 35Α
581 00 Γιαννιτσά
Τηλ. 03820/20.299,82.780
Φαξ          /21.512

Προσωπικές πληροφορίες
Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος, 2 παιδιά
Ηλικία: 50
Τόπος γέννησης: Γιαννιτσά, Πέλλας
Γονείς: Ανδρέας, Άννα
Σύζυγος: Σοφία Τσιφίδα, ψυχίατρος - ψυχοθεραπεύτρια
Σπουδές
·      Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό άριστα
·      Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιστορία, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία του Δικαίου, στον αντίστοιχο τομέα του ΑΠΘ.
·      Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Διοικητικό, Φορολογικό και Κοινοτικό Δίκαιο στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου του ΑΠΘ.
·      Ειδικός εκπαιδευτής (με γερμανικό τίτλο) για την εκπαίδευση οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
Επαγγελματική εμπειρία
·      Δικηγόρος Γιαννιτσών από τον Ιανουάριο του 1989, στον Αρειο Πάγο.
·      Ασκεί γενική δικηγορία στα Γιαννιτσά και εξειδικευμένη δικηγορία στους κλάδους του Εμπορικού Δικαίου με έμφαση στις διεθνείς συναλλαγές, του Διοικητικού Δικαίου, του Δικαίου Μεταφορών, εθνικών και διεθνών και του Συγκοινωνιακού Δικαίου.
Δημοσιεύσεις-Διαλέξεις-Συνέδρια
·      Συγγραφέας βιβλίων που αφορούν  στην επαγγελματική κατάρτιση των οδικών μεταφορέων επιβατών και εμπορευμάτων και των οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων.
·      Συμμετοχή ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σχετιζόμενα με την προστασία του περιβάλλοντος, τις οδικές μεταφορές, τις μεταφορές επικίνδυνων εμπορευμάτων, την οικολογική γεωργία, κ.α.

Δημοσιεύματα σε περιοδικά:
·      Επιθεώρηση Συγκοινωνιακού Δικαίου, Επιθεώρηση Μεταφορικού Δικαίου, Τροχοί και TIR, Trans weekly, Αποθήκη και Μεταφορές - Logistics - ειδικά περιοδικά για μεταφορές,, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Αισυμνήτης - Ειδικό επιστημονικό περιοδικό Κοινωνιολογίας του Δικαίου,   Οικοτοπία, Πολιτεία, Το Αλογο - ειδικό περιοδικό για  το άλογο
·      Πολλά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο των Γιαννιτσών, σχετιζόμενα με την προστασία του περιβάλλοντος και τις μεταφορές. Την επαφή του με τον τοπικό τύπο άρχισε σε ηλικία 15 ετών  στην εφημερίδα «Ηχώ του Κάμπου». 

Πολιτική δραστηριότητα
Με έντονη πολιτική δραστηριότητα ήδη από τα μαθητικά του χρόνια, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Φρανκφούρτης, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο ΑΠΘ, συμμετείχε στη δημιουργία του Οικολογικού Κινήματος στη χώρα μας, υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και ευρωβουλευτής των Οικολόγων - Εναλλακτικών, υποψήφιος βουλευτής -συνεργαζόμενος ως οικολόγος- με την Συνασπισμό. Υπήρξε στέλεχος της Δημοτικής Κίνησης "Ανθρώπινη Πόλη".
Άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες
1.      Ιδρυτής και Διευθυντής Σπουδών από το 1994 του «Ινστιτούτου Μεταφορικών Σπουδών», Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεταφορέων και Οδηγών Οχημάτων Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, με πανελλήνια αναγνώριση.
2.      Ιδρυτής του «Κέντρου Ανάπτυξης Ιππικής Τέχνης», στον Πενταπλάτανο,  Πρότυπου Κέντρου για την ανάπτυξη της ιππικής τέχνης, πρότυπου επισκέψιμου αγροκτήματος για την προστασία της βιοποικιλότητας και του περιβάλλοντος, με διεθνή αναγνώριση.
3.      Ιδιαίτερη είναι η ενασχόληση με ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και ειδικότερα με την βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία. 
Επαγγελματικό μέλος
Στον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών
Στην Ένωση Νομικών Αυτοκινητιστικού Δικαίου και Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης Βόρειας Ελλάδας (αντιπρόεδρος)
Στην Εταιρία Δικαίου Περιβάλλοντος
Στην Εταιρία Μελέτης Κοινωνιολογίας του Δικαίου

Μέλος:
Στον Οργανισμό Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ –μέλος του ΔΣ
Στο Σύλλογο Φίλων των Ελληνικών Αλόγων (πρόεδρος)
Στην Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Παραδοσιακής Ιππασίας (γραμματέας).
Γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά








 [o1]χ