Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Παρουσίαση του δικηγορικού γραφείου του Θεοχάρη Αγγελίδη και συνεργατών


Προφίλ
Θεοχάρης Αγγελίδης και Συνεργάτες
Δικηγορικό Γραφείο

Δικηγόροι:

Θεοχάρης Αγγελίδης
  • Δικηγόρος στα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών  και  Έδεσσας
  • Δικηγόρος στο Εφετείο Θεσσαλονίκης
  • Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας

Κλεονίκη Βασιλειάδου
  • Δικηγόρος στα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών  και  Έδεσσας
  • Δικηγόρος στο Εφετείο Θεσσαλονίκης

Χρήστου Διδασκάλου 35α
581 00 Γιαννιτσά
Τηλ. 23820 20299
                   82780
Φαξ             21512
Κινητά: 6972 708008
              6977 570137

Γραμματεία: Αντωνία Κουβάτση
Κινητό: 6908700910

Ιστορικό
Το Δικηγορικό Γραφείο «Θεοχάρης Αγγελίδης και Συνεργάτες» ιδρύθηκε στις αρχές του έτους 1989, στα Γιαννιτσά, όταν ο ιδρυτής του, έλαβε την άδεια του δικηγόρου, και  εγγράφηκε στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, με την άδεια να ασκεί δικηγορία στα Πρωτοδικεία Γιαννιτσών και Έδεσσας.

Γέννημα – θρέμμα των Γιαννιτσών, από τα οποία απουσίασε μόνο κατά τη διάρκεια των σπουδών του, χωρίς ούτε κατά τη διάρκεια αυτών να αποκοπεί από την πόλη που τον μεγάλωσε, είχε ήδη μια μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην περιοχή, δεδομένου ότι ήδη από τα μαθητικά του χρόνια έδωσε στο παρόν στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις της εποχής, με κύρια ενασχόληση του με το οικολογικό κίνημα, του οποίου υπήρξε ιστορικό στέλεχος, από τα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα αλλά και με την ενασχόληση του με τον τοπικό τύπο, όπου εργάστηκε ημιεπαγγελματικά, ήδη από τα 15 του χρόνια, χρηματοδοτώντας εν μέρει τις σπουδές του.

Αυτή η αναγνωρισιμότητα του έδωσε την ευκαιρία να χειριστεί από την αρχή της καριέρας του σημαντικές υποθέσεις της περιοχής καθώς και να τον εμπιστευθούν οι κυριότερες οικονομικές μονάδες, ιδίως αυτές  οι οποίες είχαν διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Μετά την πρώτη αυτή καταξίωση το ενδιαφέρον του ιδρυτή του γραφείου άρχισε να εντοπίζεται κυρίως σε υποθέσεις αυτοκινητικού δικαίου, μεταφορικού δικαίου και διεθνούς εμπορικού δικαίου, τομείς στην προσέγγιση των οποίων βοηθήθηκε τα μέγιστα από την προηγούμενη συγκέντρωση στο πρόσωπο του πολύτιμων γνώσεων, που προέρχονταν από τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο διοικητικό δίκαιο, στο κοινοτικό δίκαιο, στο φορολογικό δίκαιο, στην κοινωνιολογία και στη φιλοσοφία του δικαίου καθώς και από μια έμφυτη και χρόνια ενασχόληση του με την τεχνολογία των οχημάτων, ήδη από την παιδική του ηλικία.


Αντικείμενα
Σήμερα το δικηγορικό γραφείο «Θεοχάρης Αγγελίδης και Συνεργάτες» πλάι στη γενική δικηγορία που ασκεί, αναλαμβάνοντας υποθέσεις από όλους τους κλάδους του δικαίου, ειδικεύεται στα πεδία του αυτοκινητικού δικαίου, του μεταφορικού δικαίου και του διεθνούς εμπορικού δικαίου.

Ειδικά στο πεδίο του αυτοκινητικού και μεταφορικού δικαίου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης τόσο μεμονωμένων ιδιωτών όσων και επαγγελματιών του χώρου,  καλύπτοντας νομικά πολλές επώνυμες μεταφορικές εταιρίες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, Σωματεία Μεταφορέων, Εταιρίες ΚΤΕΛ, τόσο σε συμβουλευτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο δικαστικής τους εκπροσώπησης.

Στενή είναι η συνεργασία  του γραφείου με πληθώρα ασφαλιστικών εταιριών, τις υποθέσεις των οποίων καλύπτει τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Επίσης το γραφείο έχει πρωταγωνιστική συμμετοχή στο σύνολο σχεδόν των μεγάλων τροχαίων ατυχημάτων, που έχουν συμβεί στη χώρα μας, εκπροσωπώντας κάθε φορά διάφορα  εμπλεκόμενα μέρη.

Μεγάλο πλεονέκτημα  του γραφείου είναι η πλήρης αυτάρκεια του σε ζητήματα τεχνικής ανάλυσης – αναπαράστασης τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και γενικά ατυχημάτων, συμπεριλαμβανομένων και των εργατικών, βασιζόμενο σε γνώσεις και εμπειρίες των ιδίων των φορέων του, στηριζόμενο σε τεχνικούς συμβούλους, προσφέροντας μιαν απόλυτη τεκμηρίωση, για την υποστήριξη των συμφερόντων των εντολέων του.

Οι μεταφορικές εταιρίες και ιδίως αυτές που δραστηριοποιούνται στις διεθνείς μεταφορές βρίσκουν στο γραφείο τον πολύτιμο σύμβουλο και συμπαραστάτη, τόσο σε συμβουλευτικό – προληπτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο άμεσης δικαστικής εκπροσώπησης τους, σε δικαστήρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών (τελωνεία,  μικτά κλιμάκια, αστυνομικές αρχές, κ.α.).

Το γραφείο έχει ως γλώσσες εργασίας πλέον των ελληνικών, την γερμανική, την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Οι συνεργάτες και οι συνεργασίες


Εκτός των δικηγόρων που αποτελούν το στελεχιακό προσωπικό εντός του γραφείου, που εδρεύει στα Γιαννιτσά, το γραφείο διαθέτει επαφές με ένα ευρύ δίκτυο γενικών και ειδικών δικηγόρων, σε ολόκληρη την Ελλάδα και σε πολλές χώρες (και πόλεις) ξένων χωρών. Αναλαμβάνει με τον τρόπο αυτό υπεύθυνα τη διεκπεραίωση υποθέσεων στις χώρες αυτές, με προτίμηση τις γερμανόφωνες χώρες και γενικότερα τις χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.

Επίσης το γραφείο υποστηρίζει συμβουλευτικά ή με συνεργασίες άλλα δικηγορικά γραφεία, στα πεδία, στα οποία εξειδικεύεται, χειριζόμενο από κοινού με ενδιαφερόμενους δικηγόρους υποθέσεις αυτοκινητικού και μεταφορικού δικαίου.

Βιογραφικά Συνεργατών
Θεοχάρης Αγγελίδης

Κλεονίκη Βασιλειάδου

Σύνδεσμοι
polychoros.gr
arravani.gr
Επικοινωνία
info@angelidislaw.gr