Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Προδημοσίευση - Πως από το 5 - 0 φτάσαμε στο ... αυτογκόλ

Όπως οφείλω και όπως έχω ήδη γραπτά υποσχεθεί εντός των προσεχών ημερών θα δημοσιοποιήσω τις απόψεις μου για τα αίτια της ήττας του συνδυασμού "Δημοτική Ενότητα", υπό τον Νίκο Παπανικολάου, στον οποίο συμμετείχα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλους - υποστηριζόμενος από το κόμμα των "Οικολόγων - Πράσινων", το οποίο κόμμα υποστήριξε και το συνδυασμό συνολικά, εξαιτίας της δικής μου συμμετοχής.

Ήδη από τον τίτλο που σχεδιάζω να χρησιμοποιήσω και που αναρτώ ήδη διαφαίνεται η θέση μου: Οι εκλογές χάθηκαν αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας των σφαλμάτων του συνδυασμού.

Δεν δόθηκε πολιτικός αγώνας, αλλά μια εκλογική μάχη, σώμα με σώμα, με στόχο το σταυρό και όχι την ψήφο. Για κάποιους η μάχη αυτή περιορίστηκε στη σταυροδοσία της πρωτιάς, υπό την ανεπίτρεπτη επικουρία των δύο βουλευτικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία είχαν την αξίωση να επιλέξουν αυτά τους μελλοντικούς συνεργάτες του δημάρχου!

Για πολλούς ο οφειλόμενος πολιτικός αγώνας δεν είναι παρά μια διαδικασία διανομής της δεδομένης εξουσίας και όχι προσπάθεια για την ανάληψη της.

Η κατευθυνόμενη σταυροδοσία, η κλωνοποίηση των σταυρών, οι αποκλεισμοί υποψηφίων, η σύνθεση της "εξουσιαστικής ομάδας" αποκλειστικά από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, κλόνισαν την εμπιστοσύνη των φηφοφόρων αλλά και των ίδιων των μη εκλεγέντων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, σχετικά με τις προθέσεις της ηγεσίας.

Ο νέος Δήμος Πέλλας δυστυχώς παραδίδεται σε μια ουσιωδώς ανέτοιμη ομάδα να τον διοικήσει - σε μια ομάδα που ελπίζω να μην αποδειχθεί και ανεπαρκής και αυτό διότι για άλλη μια φορά τις συνέπειες της ανεπάρκειας θα υποστούμε όλοι.

Αναλυτικά σύντομα...